-----------------------------------

POVEZAVE IN VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Ministrstvo za zdravje: 
e-mail: gp.mz@gov.si

Katalog seznamov evidenc osebnih podatkov ambulante je dosegljiv na povezavi:

https://docs.google.com/document/d/1VxHvsmC4l4RiPHPsnJMjc04lqBHxH4-t_KXKz_mFyo4/edit?usp=sharing

ČLANKI IN RAZISKAVE

Cepljenje proti COVID-19 v nosečnosti, med dojenjem ter med načrtovanjem nosečnosti in med zdravljenjem neplodnosti z IVF-ET

V skladu s priporočili RCOG nosečnicam priporočam cepljenje proti COVID-19. Cepljenje je varno kadarkoli v nosečnosti, zato ga priporočam čim preje.  Necepljenim porodnicam priporočam takojšnje cepljenje, ostalim revakcinacijo s trenutno uporabljanimi cepivi. Cepljenje med dojenjem je varno in pasivno zavaruje tudi dojenčka.

Cepljenje je varno tako med načrtovanjem nosečnosti kot tudi med postopkom umetne oploditve IVF-ET.

Infekcija s Covidom poveča umrljivost v nosečnosti.

Nosečnicam, ki so prebolele blagi Covid svetujem poživitveni odmerek v drugem trimestru, z m-RNA cepivom, s čimer se petkrat zmanjša možnost reinfekcije.

V skladu s priporočili RCOG je testiranje nosečnic na Streptococcus Agalactiae nepotrebno.

Z zdravim načinom prehrane (3 mesece pred nosečnostjo, v nosečnosti ter za časa dojenja), programirate izražanje svojih in plodovih genov (=prehransko programiranje), 

(Vir: 1Koletzko B. et al. Long-Term Health Impact of Early Nutrition: The Power of Programming. Ann Nutr Metab. 2017; 70 (3): 161-169.)

geni pa določajo imunski odgovor, vnetni odgovor, razvoj raka, razvoj obolenj srca in žil, ali, kako z uživanjem probiotikov in zdravo prehrano živimo bolje in dlje

Težave v menopavzi,

vključno z vročinskimi napadi, zbujanjem, napadi tesnobe ter motnjami srčnega ritma, povzročajo padci krvnega sladkorja, ki ga možgani nujno potrebujejo za delovanje. Za obvladovanje teh težav ne potrebujete meritve hormonov, temveč se le prilagodite novim potrebam organizma in posvetite nekaj več pozornosti svoji prehrani.

Uživanje sladkorja povzroča demenco.

Bioidentični hormoni so v resnici  komercialno uspešna prevara.

Brezplačnocepljenje proti HPV za zamudnice!

Za dekleta, rojena 1998 ali kasneje, ki so redno cepljenje v osnovni šoli zamudila, je sedaj brezplačno, zelo priporočam! Cepite se v šolskih ali študentskih ambulantah brezplačno: “Cepljenje se opravi tudi pri tistih, ki so obiskovale 6. razred v šolskem letu 2009/10 ali kasneje in še niso bile cepljene (zamudnice) in sicer ob prvem naslednjem sistematskem pregledu.”

Cepljenje proti HPV priporočam vsem,

ne glede na vašo starost ali predhodno spolno aktivnost, predvsem pa tistim, ki ste že bile operirane na materničnem vratu zaradi CIN ali VAIN ali VIN (LLETZ, LV, konizacija), ker cepljenje bistveno zmanjša možnost za ponovitev bolezni (za 40 – 60%)! Priporočam 9- valentno cepivo.

Avtizem in prehrana in ali je med njima kakšna povezava,

ali, kako lahko nosečnice z uživanjem zdrave hrane in gibanjem (tudi in predvsem po obrokih) preprečujete avtizem pri svojih novorojencih.Prehrana je primarni in sekundarni sprožilni dejavnik za razvoj avtizma. V članku je opisan sindrom CARB (Carbohydrate Associated Reversible Brain syndrome) in njegovih 22 simptomov možganske disfunkcije. Pacienti z avtizmom pogosto trpijo zaradi sindroma CARB, ki s časom še povečuje njihovo telesno in umsko disfunkcijo.

Povezava do članka o koristnosti rabe zaščitnih mask.

V skladu z novim priporočilom iz Velike Britanije, nosečnicam odsvetujem testiranje na Streptococcus Agalactiae.
Z načinom prehrane (tudi v nosečnosti), vplivate na izražanje genov, tako svojih kot tudi plodovih, geni pa določajo imunski odgovor, vnetni odgovor, razvoj raka, razvoj obolenj srca in žil, ali, kako z uživanjem probiotikov in zdravo prehrano živimo bolje in dlje: https://kvarkadabra.net/2015/05/epigenetika-kar-imamo-zapisano-v-genih-ni-nujno-nasa-usoda/
https://newatlas.com/gut-bacteria-gene-expression-dna-control/58595/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3598224/
Težave v menopavzi, vključno z vročinskimi napadi, zbujanjem, napadi tesnobe ter motnjami srčnega ritma, povzročajo padci krvnega sladkorja, ki ga možgani nujno potrebujejo za delovanje. Za obvladovanje teh težav ne potrebujete meritve hormonov, temveč se le prilagodite novim potrebam organizma in posvetite nekaj več pozornosti svoji prehrani
Brezplačno cepljenje proti HPV za zamudnice! Za dekleta, rojena 1998 ali kasneje, ki so redno cepljenje v osnovni šoli zamudila, je sedaj brezplačno, zelo priporočam! Cepite se v šolskih ali študentskih ambulantah brezplačno: “Cepljenje se opravi tudi pri tistih, ki so obiskovale 6. razred v šolskem letu 2009/10 ali kasneje in še niso bile cepljene (zamudnice) in sicer ob prvem naslednjem sistematskem pregledu.”
Cepljenje proti HPV priporočam vsem, ne glede na vašo starost ali predhodno spolno aktivnost, predvsem pa tistim, ki ste že bile operirane na materničnem vratu zaradi CIN ali VAIN ali VIN (LLETZ, LV, konizacija), ker cepljenje bistveno zmanjša možnost za ponovitev bolezni (za 40 – 60%)! Priporočam novo, 9- valentno cepivo.
http://www.obermair.info/latest-news/blog/should-patients-treated-for-cin-vin-vain-be-vaccinated/
http://www.webmd.com/vaccines/adult-hpv-vaccine-guidelines
Avtizem in prehrana in ali je med njima kakšna povezava, ali, kako lahko nosečnice z uživanjem zdrave hrane in gibanjem (tudi in predvsem po obrokih) preprečujete avtizem pri svojih novorojencih. Prehrana je primarni in sekundarni sprožilni dejavnik za razvoj avtizma. V članku je opisan sindrom CARB (Carbohydrate Associated Reversible Brain syndrome) in njegovih 22 simptomov možganske disfunkcije. Pacienti z avtizmom pogosto trpijo zaradi sindroma CARB, ki s časom še povečuje njihovo telesno in umsko disfunkcijo.
Povezava do članka o koristnosti rabe zaščitnih mask. Maske je moč tudi reciklirati,a po pameti: npr. z vročo paro (parni likalnik, T okoli 60 st.C, pazite, da se vam maska ne prilepi na likalnik).https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(20)30520-1/fulltext

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.